Makaronowe muffiny

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Przepyszna przekąska z makaronu. Idealna jako osobne danie, a także dodatek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • *100 g drobnego makaronu
    * 2 małe cebule
    * 1-2 ząbki czosnku
    * 100 g szynki
    * 0.5 puszki kukurydzy
    * papryka
    * 20 dag pieczarek
    * sól, pieprz
    * 2 jajka
    * 200 g śmietany 12%
    * 100 g startego żółtego sera
    * szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Przystawki

Makaronowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni przysmażamy cebulę z czosnkiem, odstawiamy, dodajemy ugotowany makaron, kukurydzę, szyn kę i paprykę. W miseczce mieszamy śmietanę z rozbełtanymi jajami i wlewamy tę mieszaninę na patelnię z resztą składników, dodajemy przyprawy, posypujemy żółtym serem, jeszcze raz wszystko mieszamy, by składniki równomiernie się porozkładały. Masą wypełniamy foremki do muffin, pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować