Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy.
Groszek ugotować do miękkości.
Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka.
Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebule i pieczarki i obsmażyć na średnim ogniu stale mieszając, przez ok 5 minut. Dołożyć groszek i szynkę.
Wymieszać w misce śmietanę z żółtkiem i przelać na patelnię. Dusić przez 5 minut pod przykryciem albo do dobrego rozgrzania się całości.
Sos wymieszać z makaronem lub podawać makaron przykryty sosem po wierzchu. Przed podaniem posypać parmezanem.
Komentarze