Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis na makaron z groszkiem , pieczarkami i szynką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 g makaronu wstążki
    60 g masła
    1 średnia cebula
    200 g pieczarek
    250 g mrożonego groszku
    200g szynki
    250 ml śmietany kremówki
    1 żółtko
    świeżo tarty parmezan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy.
    Groszek ugotować do miękkości.
    Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka.
    Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebule i pieczarki i obsmażyć na średnim ogniu stale mieszając, przez ok 5 minut. Dołożyć groszek i szynkę.
    Wymieszać w misce śmietanę z żółtkiem i przelać na patelnię. Dusić przez 5 minut pod przykryciem albo do dobrego rozgrzania się całości.
    Sos wymieszać z makaronem lub podawać makaron przykryty sosem po wierzchu. Przed podaniem posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Makaron Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować