Łódeczkowe bagietki z serem i szpinakiem

4.49 (165 ocen)

Pyszna i zdrowa propozycja, np. na weekendowe śniadanie.

Składniki:

  • Składniki na 2 sztuki:

    2 podłużne bagietki
    300 g zmielonego białego sera
    100 ml kwaśnej gęstej śmietany
    2 jajka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    100 g świeżego szpinaku
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka masła
    100 g wędzonego boczku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Ser

Łódeczkowe bagietki z serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bagietek wydrążyć środek, używając do tego najlepiej łyżki.
  • 2. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni na chrupko.
    Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić przeciśnięty ząbek czosnku i posiekany szpinak. Smażyć, aż ze szpinaku odparuje cała woda.
  • 3. Zmielony biały ser wymieszać ze śmietaną i jajkami. Dodać mąkę, szpinak i boczek. Wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
    Wcześniej wydrążone bagietki napełnić masą serową, a następnie wstawić je do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Boczek Sery Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować