Bagietki na ciepło faszerowane serem i szynką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna, chrupiąca bagietka na ciepło. Idealna na przystawkę lub jako dodatek do zup kremów.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Bagietki
    Cienkie plastry szynki, salami itp.
    Cienkie plastry boczku
    Żółty ser w plastrach
    Żółty ser w kostce
    Ketchup
    Majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bagietki na ciepło faszerowane serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
    Bagietki posmarować majonezem na całej długości, następnie ułożyć plastry szynki tak, aby zachodziły na siebie, na nich plastry żółtego sera, następnie salami. Całość posmarować ketchupem i ułożyć warstwę żółtego sera.
    Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry boczku.
    Gotowe bagietki ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożoną papierem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut, aż boczek delikatnie się zrumieni. Wtedy bułeczki posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Sery Szynka Bagietki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować