Lekkie racuszki

4.5 (165 ocen)

Przepis mam od starszej pani.Pierwszy raz je zjadła i od razu mi posmakowały,przepis ten zrealizowałam w domu i również posmakował rodzinie.Są lekkie i smaczne.

Składniki:

  • 1 śmietana 12%(380g)
    1 jogurt naturalny(380g)
    1,5 szkl.mąki
    2 jajka
    4 jabłka
    cukier puder lub toffi
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lekkie racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlewamy śmietanę i jogurt,dodajemy żółtka następnie mąkę i mieszamy potem ubite białka.Wszystko mieszamy i dodajemy skrojone jabłka.
    Wszystko dokładnie mieszamy i następnie smażymy.
    Usmażone posypujemy cukrem pudrem lub polewamy toffi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować