Lekkie tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Tradycyjne tiramisu w mniej kalorycznej odsłonie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 15 okrągłych biszkopcików
    filiżanka mocnej, rozpuszczalnej kawy
    3 łyżki cukru pudru
    1 żółtko
    1 białko
    50 g serka śmietankowego
    150 g ricotty
    5ml rumu
    prawdziwe kakao do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Lekkie tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko sparzamy we wrzątku. Białko ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce miksujemy żółtko, dodajemy ricottę, serek śmietankowy i cukier puder, mieszamy.
    Zaparzamy kawę, dodajemy rum i zostawiamy do przestygnięcia.
    Przygotowujemy 2 pucharki. Biszkopciki namaczamy w kawie, układamy na dnie pucharka, wykładamy masę serową i posypujemy kakaem. Czynność powtarzamy raz jeszcze, tak żeby uzyskać dwie warstwy biszkopcików. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Ricotta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować