Lekka sałatka z fetą

4.5 (150 ocen)

  • 10 min

Szybka sałatka dla zapracowanych lub gdy wpadną niezapowiedziani goście

  • 10 min

Składniki:

  • -kapusta pekińska średniej wielkości
    -opakowanie sera typu feta
    -puszka kukurydzy
    -pęczek szczypiorku
    -sos koperkowo-ziołowy 1 opakowanie
    -po 3 łyżki wody i oliwy do sosu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kapustę kroimy drobno i wkładamy do dużej salaterki(nie solimy)
    2.Ser kroimy w kostkę,przekładamy do kapusty
    3.Szczypiorek siekamy drobno ,dodajemy do sałatki
    4.Kukurydzę osączamy z zalewy,dodajemy do reszty składników i mieszamy
    5.Przygotowujemy sos :mieszamy zawartość torebki z wodą i oliwą,polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
    Wstawiamy na godzinę do lodówki aby się przegryzła.

Porady

Sałatka wyśmienicie smakuje z filetem z kurczaka zamiast fety, jest wtedy bardziej sycąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kapusta pekińska Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować