Lekka sałatka z tuńczykiem i fetą

4.48 (156 ocen)

Sałatka wymyślona i przygotowana na poczekaniu - ekspresowa i pyszna :)

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    1 puszka tuńczyka w kawałkach (u mnie w oleju)
    1 żółta papryka
    1/2 cebuli czerwonej
    garść zielonych oliwek
    1/2 kostki sera sałatkowego typu feta
    przyprawa do sałatek
    łyżka oleju (może być z zalewy tuńczyka)
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka z tuńczykiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużym płaskim półmisku układamy warstwami od dołu:
    pokrojona sałata lodowa
    odsączony tuńczyk
    pokrojony w kostkę ser sałatkowy
    zielone oliwki
    pokrojona w grubą kostkę papryka
    pokrojona w piórka cebula czerwona
  • 2. Olej, wodę i przyprawę do sałatek mieszamy i polewamy sosem sałatkę.
  • 3. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować