murzynek przekładany dynią z posypką kolorową

0 (0 ocen)

łatwy, smaczny murzynek..............SMACZNEGO!!!!

Składniki:

  • masło 375 gram, cukier 1,5 szklanki, mleko 220 ml, kakao 8 łyżek, aromat migdałowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 4 szklanki, proszek do pieczenia Delecta 4 łyżeczki płaskie, jajka 8 sztuk "L", maślanka 1/2 szklanki, mus z dyni 250 ml, herbata 1/2 szklanki, kolorowa posypka Dekorada Delecta - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek przekładany dynią z posypką kolorową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. masło, mleko, cukier, aromat, kakao zagotować mieszając, odlać niepełną szklankę do polewy i masę wystudzić
  • etap 2. wystudzoną masę przelać do miski, wsypać mąkę z proszkiem i mikserem połączyć składniki, ciasto będzie mocno gęste
  • etap 3. wbijać po żółtku do ciasta, białka do pojemnika na pianę do ubicia
  • etap 4. do ciasta wlać maślankę i połączyć składniki, na koniec wmieszać łyżką ubitą pianę na sztywno
  • etap 5. keksówka 35x12 cm wysmarowana masłem i tartą bułką obsypana - ciasto przełożyć do blaszki, piekarnik nagrzany 180 C grzanie góra/dół, piec około 60 minut do suchego patyczka, ciasto wystudzić
  • etap 6. ciasto przekroić wzdłuż, nasaczyć np herbatą z cytryną, posmarować musem dyniowym, nakryć drugą częścią ciasta, nasączyć ciasto po wierzchu..............

    polać ciut podgrzaną w mikrofali polewą ze szklanki i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia polewy

Porady

ciasto nie jest za słodkie, można dać z 2 lub 2,5 szklanki cukru jak lubi się mocno słodkie ciasto

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować