Kurczak po afrykańsku

4.5 (148 ocen)

  • 55 min

Danie podajemy z ryżem lub kaszą.

  • 55 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    puszka ciecierzycy
    sól
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki curry
    kilka pomidorów koktajlowych
    2 łyżki masła orzechowego
    2 łyżki kolendry ( świeżej lub suszonej )
    2 łyżki oliwy
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po afrykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej oliwe na głębokiej patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę go podsmaż. Pokrojony w kostkę filet dodaj na patelnię. Smaż, cały czas mieszając. Dodaj curry, pomidory, masło orzechowe, sól, pieprz i odsączoną z zalewy ciecierzycę. Całość duś pod przykryciem około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować