Kruche obwarzanki bez sera

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

Rogaliki są bardzo kruche i smaczne. Można usmażyć kilka dni wcześniej. Leżąc nie tracą smaku i kruchości.Są lepsze niż oponki z serem, nie ciągną tłuszczu i są bardzo kruche, jak ciasteczka.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 szklanek mąki
    5 jajek
    15 dkg margaryny
    łyżeczka octu
    pół kieliszka wódki lub spirytusu
    zapach waniliowy
    4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Obwarzanki Kruche ciasto Desery

Kruche obwarzanki bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem wymieszać. Zagnieść ciasto. Na pół godziny wynieść w chłodne miejsce. Rozwałkować na 0,5 cm. Wykrawać krążki na środku z dziurką. Smażyć w głębokim tłuszczu na rumiano. Wyłożyć na papierowym ręczniku żeby ociekły z tłuszczu. Po wierzchu posypać dużą ilością pudru.

Porady

Ja bardziej przyrumieniam na tłuszczu i dodaję więcej wódki to obwarzanki mniej ciągną tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować