Kruche kremowe rurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą. Wyrabiamy delikatnie ciasto. Następnie ciasto wkładamy do lodówki na 30min. Po tym czasie wyjmujemy i rozwałkujemy cienko, wycinamy długie, wąskie paski (jak na makaron), zawijamy od grubszej strony na metalowe rureczki w ślimaka. Smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy w formie posypanej mąką. Pieczemy ok. 20-25min. w tem. 180C na lekko złoty kolor. Po upieczeniu od razu ścigamy delikatnie rurki.
2.Nadzienie: Mleko i cukier zagotowujemy. Do gotującego mleka dodajemy rozrobioną mannę, gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Następnie zostawiamy aż wystygnie. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną mannę, jajko oraz zapach. Mieszamy i łączymy z manną.
3.Za pomocą strzykawki do kremów napełniamy rurki masą z kaszy manny
Komentarze