Krewetki w galarecie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Znakomita przekąska w sam raz dla wielbicieli krewetek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g krewetek w zalewie
    2 łyżki żelatyny
    szklanka bulionu
    1 jajko,
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    4 łyżki pokrojonej w kostkę papryki konserwowej
    ząbek czosnku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Krewetki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki osączyć z zalewy, zalać bulionem i zagotować. Z bulionu wyjąć krewetki a wywar przecedzić przez sitko. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody i dobrze wymieszać. Do krewetek dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Do gorącego bulionu dodać napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki. Na spód małej salaterki wyłożyć plasterek jajka, po połowie: krewetek, papryki i kukurydzy. Na samym końcu wyłożyć pozostałe krewetki i zalać tężejącą ale jeszcze płynną galaretą. Wstawić do lodówki aby galareta stężała, następnie ostrożnie wyjąc na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować