Kozia broda z cukinią i pomidorami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla nas nowy pomysł na tego smacznego grzyba. Skoro zostaliśmy obdarowani nie można było nie zjeść troszkę w innej wersji.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kozia broda ( szmaciak ), dość duża
    1 średnia zielona cukinia
    1 średnia żółta cukinia
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 malinowe duże pomidory
    2 łyżki oleju z pestek winogron
    1 łyżeczka masła
    sól
    cukier
    pieprz
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kozia broda z cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kozia broda z cukinią i pomidorami 1. Cukinię umyłem, pokroiłem ze skórką w na kawałki ( u mnie plasterki na 4 ). Obrany czosnek i cebulę pokroiłem drobno. Na patelni rozgrzałem olej z masłem. Wrzuciłem cebulę i czosnek. Po ze złoceniu dodałem cukinię, dusiłem 3 minuty. Po tym czasie dodałem sparzone i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiłem solą, cukrem, ziołami prowansalskimi, dusiłem jeszcze ok. 3 min. Dodałem koncentrat pomidorowy.
    Wymieszałem, na tak przygotowanej podstawie rozłożyłem kawałki umytej, oczyszczonej i osuszonej koziej brody. Grzyb pod przykryciem ugotował się na parze. Przed podaniem posypałem posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować