Kotlety z brokułu

5 (156 ocen)

  • 30 min

Nie powiem ,że jest to danie fit (choć brak tutaj mąki i masła). Bardzo pyszne kotlety warzywne smażone na oliwie z suszonych pomidorów. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty z sosem vinaigre.

  • 30 min

Składniki:


  • brokuł (250 g)
    cebula czerwona
    bułka tarta
    2 jajka
    sól ,pieprz
    maggi
    oliwa z suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z brokułu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki i sparzamy w lekko osłodzonej wodzie. Osączamy ,studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę siekamy ,dodajemy razem z jajkami oraz bułką tartą ( kilka łyżek) do brokułu. Doprawiamy solą ,pieprzem i maggi do smaku ,dokładnie mieszamy.
    Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Osączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować