Konfitury malinowe babci Zuzki

4.47 (200 ocen)

  • 2 min

Przepyszne w zimowe wieczory jako dodatek do herbaty :)UWAGA! Baaardzo słodkie ale za to zero chemii ;)

  • 2 min

Składniki:

  • 1 kg malin;
    1 kg cukru;
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury

Konfitury malinowe babci zuzki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć, wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zostawić na ok. godzinę żeby puściły sok.
  • 2. Po tym czasie zagotowujemy co jakiś czas mieszając gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie przykrywamy całość pokrywką i odstawiamy w chłodne miejsce na około 24 godziny.
  • 3. Następnego dnia konfitury mieszamy, i gotujemy również godzinę. Konfitury należy dość często mieszać i zdejmować białą piankę, która na pewno się pojawi. W międzyczasie przygotowujemy słoiki, które należy wyparzyć w gorącym piekarniku,
    Gorące konfitury przekładamy do gorących słoików i od razu zakręcamy. Pamiętać należy żeby wytrzeć wieczko słoika, które nie może być zabrudzone od konfitur.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować