• 30 min
  • Dla 6 osób

Konfitura przyrządzona w ten sposób to świetny dodatek do ciast, deserów i serów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg żurawiny
    60 dag cukru
    400 ml wody
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Konfitura żurawinowa

Konfitura z żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy wodą , dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut często mieszając. Żurawina podczas gotowania strzela i syczy więc trzeba uważać żeby się nie poparzyć. Gdy konfitura będzie miała gęstą konsystencję wkładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować