Komosa z warzywami, czyli tabbouleh po mojemu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kuchnia Turecka słynie z sałatek na bazie kuskusu i bulguru, a ja zrobiłam swoją z komsoy ryżowej z dużą ilością warzyw i kiełkami, nie może zabraknąć dobrej oliwy z pierwszego tłoczenia i cytryny, która przełamie smak. Pyszna, pełnowartościowa sałatka, która doda nam energii i wigoru na cały dzień

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    125 dag komosy ryżowej, quinoa
    1/2 długiego ogórka szklarniowego
    7-10 pomidorków koktajlowych
    1 cebula dymka razem z zieloną częścią
    1/4 cytryny
    3-4 łyżki oliwy z oliwek
    kiełki
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Komosa z warzywami, czyli tabbouleh po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Komosę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, studzimy pod przykryciem. Ogórek i pomidory myjemy, kroimy w bardzo małą kostkę, dymkę i zieloną część cebuli kroimy w cienkie pióra.

    2. Warzywa łączymy z komosą, dodajemy oliwę, wyciśnięty sok z cytryny, mieszamy i doprawiamy solą. Sałatkę podajemy z kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować