Kolorowy cukier

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Domowy kolorowy cukier to tani i łatwy sposób dekoracji domowych ciast i deserów.

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukier drobny lub gruby w zależności jakiej wielkości chcemy otrzymać kolorowe kryształki
    barwniki spożywcze w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kolorowy cukier - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier przesypujemy do małych szklanych słoiczków do każdego słoiczka za pomocą wykałaczki wsypujemy odrobinę barwnika. Uwaga: każdy barwnik nabieramy za pomocą nowej, czystej wykałaczki, aby nie pomieszać koloru. Następnie do każdego słoiczka dodajemy po kropelce wody, aby barwnik się rozpuścił i zabarwił cukier na intensywny kolor. Słoiczki szczelnie zakręcamy, energicznie potrząsamy każdym słoiczkiem do momentu wymieszania barwnika z cukrem.

    Cukier od razu jest gotowy do użycia. Cukier przechowujemy w suchym, zaciemnionym miejscu. Przed użyciem potrząsamy słoiczkiem by cukier był całkowicie sypki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować