Kolorowa sałatka z octem balsamicznym

4.5 (167 ocen)

  • 15 min

Pomysł na tę sałatkę powstał w mojej głowie na 15 minut przed przyjazdem gości. A to z tego względu, że sałaty do obiadu było po prostu zbyt mało.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 główka sałaty
    1 czerwona cebula
    3-4 pomidory
    2 ogórki
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka czerwonej fasoli konserwowej

    Sos do sałatki:
    sok z 1 limonki
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżka brązowego cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa sałatka z octem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z octem balsamicznym 1. Sałatę myję, osuszam i każdy liść, osobno, rozrywam na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Pomidory kroje w dość grubą kostkę.Ogórki obieram i kroje w półplasterki. Kukurydzę i fasolę osączam na sicie i przelewam zimną wodą. Zostawiam na kilka minut by woda ściekła. Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam.
    Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę.
    Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować