Kolorowa sałatka z fetą, bobem, rzodkiewką

5 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Samo dobro na talerzu. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść liści szpinaku
    garść sałaty rukoli
    300 g bobu ( u mnie mrożony )
    150 g sera feta
    8 pomidorków koktajlowych
    8 rzodkiewek
    szalotka
    3 łyżki uprażonych na suchej patelni pestek słonecznika
    3 łyżki suszonej żurawiny
    3 łyżki oleju lnianego
    łyżka octu jabłkowego
    łyżka płynnego miodu lipowego
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa sałatka z fetą, bobem, rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Wystudzić i obrać z łupin.
    Dressing - olej lniany wymieszać z octem jabłkowym, miodem, solą, pieprzem czarnym świeżo mielonym.
    Na talerzu rozłożyć liście szpinaku wymieszane z rukolą. Na liściach ułożyć pokrojone rzodkiewki, pokrojone pomidorki, obrany bób, pokrojoną w ćwierćplasterki cebulkę. Pokruszyć na wierzch ser feta.
    Posypać pestkami słonecznika i żurawiną. Przed podaniem polać dressingiem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować