Ketchupowe ślimaki naleśnikowe z serkiem i papryką

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Ciekawy przepis na lekko strawny obiad,naleśniki nie zawsze muszą być na słodko....

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    400 ml mleka
    30 dag mąki pszennej
    szczypta soli
    szczypta cukru
    5 łyżek ketchupu
    olej do smażenia

    Nadzienie:
    25 dag serka twarogowego
    2 łyżki śmietany
    1 czerwona papryka
    peczek cienkiego szczypiorku
    3 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Ketchupowe ślimaki naleśnikowe z serkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Robimy ciasto 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski ubijamy na pianę mikserem,wlewamy mleko,wsypujemy mąkę ,dodajemy szczyptę soli i cukru,ubijamy gładkie naleśnikowe ciasto,pod koniec dodajemy ketchup i mieszamy.
  • Smażymy naleśniki 2. Ciasto odstawiamy na 15 minut po czym porcjami wlewamy na patelnię i smażymy po 2 minuty z obu stron.
  • Smarujemy i zawijamy 3. Nadzienie: Paprykę i szczypiorek myjemy,osuszamy i drobniutko siekamy nożem.Twarożek ucieramy ze śmietaną i wyciśnietym przez praskę czosnkiem,następnie dodajemy paprykę ze szczypiorkiem dodajemy sól i pieprz do smaku mieszamy wszystko razem. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniczki i zawijamy w rulon.
    Przed podaniem kroimy nożem na plastry.Udekorować dowolnie. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Serek Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować