Kasza jaglana z burakami i szpinakiem

4.49 (164 ocen)

To pyszny eksperyment z udziałem kaszy jaglanej. Przekąska smaczna i zdrowa. Kasza najlepiej smakuje jak wszystkie składniki się przegryzą.

Składniki:

  • 200g kaszy jadalnej
    400g buraków krojonych w zalewie
    200g szpinaku
    120-150g serka pleśniowego - Camembert
    3-4 łyżek łuskanego słonecznika
    3 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki miodu
    2-3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Kasza jaglana z burakami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzić. Buraki pokroić w mniejsze kawałki i pozostawić na sitku by odciekły. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak i chwilę smażyć, mieszając. Odstawić.
  • 2. W miseczce połączyć sok z cytryny, miód, oliwę, sól i pieprz.
  • 3. Kaszę przełożyć do miski, dodać szpinak i buraki, polać przygotowanym sosem, wymierszać. Kaszę z warzywami przełożyć na półmisek, posypać pokrojonym serem pleśniowym i słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować