Kapusta z dynią

4.49 (176 ocen)

Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu z jesiennych warzyw. Sałatka na ciepło.

Składniki:

  • 600 g poszatkowanej białej kapusty
    300 g obranej dyni (miąższ)
    1 czerwona cebula (70 g)
    4 łyżki oleju
    5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 i 1/3 szklanki wody
    1 - 2 łyżeczki mąki pszennej
    1 łyżka kminku całego
    1 łyżka majeranku suszonego
    3 łyżeczki pieprzu ziołowego
    przyprawa uniwersalna do potraw lub sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z dynią 1. Cebulę posiekać, razem z kapustą i kminkiem smażyć chwilę na rozgrzanym oleju. Wsypać majeranek i pieprz ziołowy. Całość zalać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem 20 min.
  • Kapusta z dynią 2. Następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię i koncentrat pomidorowy - dusić pod przykryciem jeszcze 10 - 15 min.
  • Kapusta z dynią 3. Jogurt, mąkę i 1/3 szklanki wody dokładnie wymieszać - zalać warzywa. Całość chwilę podgrzewać. Ciepłą sałatkę doprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną / solą.
    Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować