Kapusta po ukraińsku

4.5 (189 ocen)

  • 3 godz.

Kapusta po ukraińsku , jez daniem narodowy.Lubianym przez wszystkich, kto sprobował go choc raz

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg kwaszonej kapusty
    400gr żeberek więdzonych
    500gr karkówki wiepszowej
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskego
    4 lyż smalcu wieprzowego
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta po ukraińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta po ukraińsku 1. 1 Kroimy karkówke w kostke, podsmażamy na roztopionym smalcu
    2 W dużym garnku wstawiam kapustę kiszoną do gotowania, i zalewamy zimną wodą,tak żeby woda pszykrywała kapustę w garnku
    3 Dodajemy liście laurowe,ziele angelske,żeberka wędzone,i wysmażoną karkówki.
    4 Mieszamy wszystko dokładnie, i gotujemy na małym ogniu pszez 3 godz.

Porady

To danie, jest barzo smaczne, zdrowe i latwe w przygotuwaniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować