Mizeria po ukraińsku

  • wyświetlono: 316 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g ogórków sałatkowych

1 pęczek dymki ze szczypiorem

Sos :

4-6 łyżek słodkiej śmietany 18%

sok z połówki cytryny

sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Mizeria po ukraińsku

  • Mizeria po ukraińsku1. Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku.
    Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ogórekkuchnia ukraińska

Komentarze

Podobne przepisy

Mizeria z octem

Dodane przez: Kasia Pichci

Mizeria z octem

Uwielbiam takie połączenie składników. Polecam

mizeria

Dodane przez: paolineczka

Mizeria z rzodkiewki

Odmieniona mizeria – nie z ogórków...

Wiosenna mizeria

Dodane przez: takasobiekuchareczka

Wiosenna mizeria

Tradycyjna mizeria wzbogacona o...

Mizeria z ogórków z koperkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Mizeria z ogórków z koperkiem

Zapraszam na mizerię z ogórków...

Mizeria z cukinii z koperkiem

Dodane przez: malesia3

Mizeria z cukinii z koperkiem

Pyszny dodatek do obiadu .

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Dodane przez: Beata12

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Nie mogłam się zdecydować czy rzodkiewki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE