Kapusta na ostro

4.47 (198 ocen)

  • 30 min

Smak tej kapusty przyjechał z Łotwy. Jej zaletą jest brak pasteryzacji oraz krótki czas oczekiwania na niesamowity smak. Jest chrupiąca, pikantna i niesamowicie łatwa w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg kapusty białej
    1 litr wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka octu
    3 łyżki soli
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka curry
    1 łyżka kurkumy
    1 łyżeczka chili
Wystaw ocenę:

4.47 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Kapusta na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna surówka z kapusty 1. Przygotowujemy zalewę z wody, cukru, oleju, octu, soli, czosnku, curry, kurkumy i chili. Wszystkie składniki należy połączyć i zagotować.W tym czasie szatkujemy kapustę
    Ostudzoną zalewą zalewamy kapustę, odstawiamy w chłodne miejsce.
    Po kilku godzinach można już podawać do obiadu.

Porady

Im dłużej stoi , tym lepszy smak!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować