Kajzerkowe miseczki pożywnie nafaszerowane

5 (163 ocen)

  • 30 min

Przepisu nie dostałem, ale miałem okazje skosztować je na kolacji u właściciela Chorwackiej willi. Po degustacji zabrałem się do sporządzenia listy składników.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    4 plastry sera żółtego
    10 pieczarek
    10 plastrów polędwicy z kurczaka
    10 plastrów wędzonego boczku
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 zielona papryka
    4 jaja
    natka pietruszki
    olej do podsmażenia
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kajzerkowe miseczki pożywnie nafaszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kajzerkowe miseczki pożywnie nafaszerowane 1. Przygotowanie:
    Farsz)
    Na patelnię wlać odrobinę oleju tak żeby podsmażyć pokrojoną drobno cebulę. Gdy będzie miękka dodać skrojone w kostkę boczek i szynkę. Podsmażyć. Następnie dodać pieczarki starte na tarce, pokrojoną paprykę. Wycisnąć ząbek czosnku. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.
    Kazjerki)
    Nożem należy odkroić wierzch bułek. Delikatnie wydrążyć ich środki tak by nie uszkodzić dna. Wieczka odłożyć do przykrycia całości.
    W dnie każdej z wydrążonej bułek kładziemy plaster sera. Na ser nakładamy farsz. Na wierzch tak nafaszerowanej bułki wbijamy jajko.
    Blachę do pieczenia należy wyłożyć papierem do pieczenia. Układamy bułki wraz z wieczkami i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ~200 stopni na około 5 minut – należy obserwować stopień w jakim ścięło się jajko, każdy lubi mniej lub bardziej twarde.
    Życzę smacznego!

Porady

Całość można polać ketchupem lub sosem tatarskim.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować