Jajecznica z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pychotka

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    4 łyżki śmietanki 18 %
    2 pomidory
    1 łyżka masła
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki

Jajecznica z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. (Można sparzyć i obrać ze skórki). Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim pomidory (do czasu, aż zaczną się rozpadać i część soku wyparuje).
  • 2. Jajka wbić do miseczki. Dodać do nich sól, pieprz, cukier i śmietankę. Dobrze wszystko razem wymieszać.
  • 3. Do pomidorów wlać masę jajeczną i smażyć do ścięcia się jajek.

Porady

Przed podaniem można posypać wierzch posiekanym szczypiorkiem. Do zaostrzenia smaku można dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować