Jajecznica z kiełbasą i bobem

5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię bób i sezon na to warzywo staram się wykorzystać jak najlepiej, przyrządzając różnego rodzaju potrawy. Tutaj proponuję jajecznicę z bobem i kiełbasą. Okazało się, że bób świetnie smakuje w towarzystwie jajek :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 4 duże szt
    bób 100 gram
    kiełbasa podwawelska 1 kawałek
    masło 1 łyżeczka
    sól
    pieprz czarny
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica z kiełbasą i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób wypłukać, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Dodać sól i cukier. Gotować przez około 15 minut od momentu wrzenia. Odcedzić, a gdy przestygnie, obrać ze skórek.
    Kiełbasę pokroić w cienkie ćwierćplasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić kiełbasę i podsmażyć wedle uznania (ja lubię w jajecznicy kiełbasę mocno zrumienioną). Następnie dodać bób i przesmażyć razem z kiełbasą.
    Jajka wbić do miseczki, rozbełtać widelcem. Dodać świeżo zmielony pieprz, posolić. Wlać jajka na patelnię i usmażyć jajecznicę.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować