Jagody w cukrze

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Jeszcze jagód mnóstwo więc wkładamy.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    jagody
    cukier
    słoiki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jagody w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody umyć i powkładać do słoików.
    Do każdego słoika wsypać po 1-2 łyżki cukru ( w zależności od wielkości słoika ).
    Jagody pasteryzować przez 15 minut.
    Słoiki zostawić w wodzie do ostygnięcia.

Porady

Jagody dobre do deserów i na zimową biegunkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować