Agrest w cukrze

4.47 (190 ocen)

  • 60 min

Agrest w takiej postaci razem z sokiem wykorzystuję do potrawki z kurczaka.Można go po odcedzeniu wykorzystać też do placka.

  • 60 min

Składniki:

  • agrest
    cukier
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Agrest w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest umyć usunąc ogonki.Włożyć do pełna do czystych 0,5l słoików.Zasypać cukrem 3-4 łyżki.Zakręcić.Wstawić do garnka,zalac wodą i zagotować.Pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody.Wyjąć,postawić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować