1.Biszkopt;Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem blaszki o wym 25/30 i piec 30 min temp. 180*C.
Ciasto kakaowe;Margarynę,mleko,cukier zagotować i przestudzić. Nastepnie dodać mąkę,żółtka i proszek .Dokładnie wymieszać mikserem. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciasto kokosowe;Białka ubić z cukrem,dodac kokos,mąkę,proszek. Na blaszkę o wym 25/30 wyłożonej papierem kłaść na przemian po dwie łyżki ciasto kokosowe i ciasto kakaowe. Upiec pół godz temp. 180*C. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na pół.
Krem;Batony rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka,cukru waniliowego,cukru,żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Mało utrzeć ,dodać przestudzony budyń i batony.
Komentarze