1.1. Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać.
2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy do sztywności następnie dodajemy wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy (można robotem ale na najniższych obrotach) Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę 39 cm # 24cm (zwykła blaszka piekarnikowa) kładziemy ciasto kupkami, na przemian kakaowe i kokosowe. Upiec po upieczeniu przekroić na dwa placki.
3 .Krem:Batony IKAR rozpuszczamy w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru kryształu,żółtek i mąki gotujemy budyń, przestudzamy. Margarynę lub masło ucieramy dodajemy budyń i przestudzone rozpuszczone batony.
4. Przełożenie ciasta: ciasto kakaowo kokosowe - krem - biszkopty - krem - ciasto kakaowo kokosowe - polewa - posypujemy wiórkami lub orzechami SMACZNEGO !!!!! :0)
Komentarze