KORECZKI OGÓRKOWE Z KOLENDRĄ

4.48 (168 ocen)

Świetny dodatek do mięsa, kaszy i makaronu.

Składniki:

  • 2 kg. małych ogórków
    2 średnie papryki
    2-3 cebule
    do namoczenia:
    4 1/2 szkl. wody przegotowanej
    1/2 szkl. soli
    zalewa:
    3 szkl. wody
    3 szkl. octu 10%
    4 szkl. cukru
    1 łyżeczka kolendry
    kilka listków laurowych
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Koreczki ogórkowe z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki oczyścić, pokroić ze skórką na grube plastry (koreczki). Cebule pokroić w pół krążki. Ogórki i cebule wymieszać i zalać przegotowaną wodą z rozpuszczoną solą. Odstawić na ok. 3 godz. Paprykę oczyścić pokroić w paski lub kostkę. Ogórki z cebulą wylać na cedzak i poczekać aż ściekną. Następnie wymieszać z papryką i nakładać do słoików. Kolendrę powkładać do ogórków i napełniać je przestudzoną zalewą, zakręcić i pasteryzować przez ok. 10-15 min.
    SMACZNEGO !!!!! ;0)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować