Gulasz z żeberek

4.45 (174 ocen)

  • 60 min

Zeberka w tej potrawie niczym nie różnią się od karkówki czy szynki wieprzowej

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek, 6 pieczarek, cebula, papryka czerwona i żółta marchewka,mały przecier pomidorowy, vegeta, ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żeberek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeberka gotujemy do miękkości w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Paprykę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, cebulę w piórka, pieczarki w plastry. Wszystko smażymy na smalcu w patelni razem z czosnkiem. Zeberka odcedzamy ,obieramy z kości i kroimy w kostkę. Oprószamy mąką i smażymy na osobnej patelni na smalcu. Wszystko łączymy razem dodajemy 2 szklanki bulionu. Gotujemy chwilę do miękkości warzyw. Mieszamy z przecierem, doprawiamy vegetą do smaku

Porady

Podajemy z ziemniakami i sałata lodową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować