pokusa dla łobuza

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ten przepis poleciła mi sąsiadka który mi bardzo posmakował. Gdy zrobiłam go, domownikom bardzo posmakował. Naprawdę bardzo pyszny, polecam ! wyglądają jak gołąbki

  • 20 min

Składniki:

  • mąka pszenna - 300 gramów
    mleko - 700 mililitrów
    sos w słoiku spaghetti - 1 sztuka
    jajko - 1 sztuka
    olej - 80 mililitrów
    ser parmezan - 500 gramów
    ser ricotta - 100 gramów
    ser mascarpone - 100 gramów
    gałka muszkatołowa - 10 gramów
    chili - 1 szczypta
    sól - 1 szczypta
    świeży lub mrożony szpinak - 300 gramów
    suszone pomidory - 100 gramów
    orzeszki pinii - 10 gramów
    cebula szalotka - 2 sztuki
    śmietana 18% - 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pokusa dla łobuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mleko pomieszaj z mąką i jajkiem tak, aby powstało ciasto naleśnikowe. Jeśli ciasto okaże się za gęste, rozcieńcz je do odpowiedniej konsystencji. Do ciasta dodaj część oleju i szczyptę soli. Następnie usmaż naleśniki.
    2.Cebulkę pokrój i podsmaż ze szpinakiem. Dopraw do smaku gałką muszkatołową oraz ostrą papryką. Pokrój suszone pomidory i dodaj do szpinaku wraz z orzeszkami piniowymi.
    3.Parmezan zetrzyj na tarce, mniejszą część odłóż na bok, resztę pomieszaj z serem ricotta i serem mascarpone. Następnie dopraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej. Właściwą ilość sera ułóż na naleśnikach, dodaj podsmażony szpinak i całość zroluj zawijając naleśnik po bokach.
    4.Naleśniki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem . Po wierzchu posyp odrobiną sera i polej kilkoma łyżkami śmietany. Całość piecz w piekarniku w 200 ° C przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować