Gruszki w musztardzie

4.48 (146 ocen)

Smakują oddzielnie lub jako dodatek do sałatek.

Składniki:

  • Składnik na jeden słoik o pojemności 1 L:
    kilkanaście gruszek
    1,5 łyżki octu winnego
    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżeczki soli
    kilka ziaren pieprzu ziarnistego
    1 baldachim kopru
    ½ łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Gruszki w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy ze skórki i układamy w słoiku, dodajemy wszystkie składniki i zalewamy wodą. Pasteryzujemy ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować