Gruszki pod kruszonką na kakaowym cieście

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealne ciasto z gruszkami pod chrupiącą kruszonką na kakaowym cieście jest odpowiednie na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 8 sztuk "M",
    cukier 3/4 szklanki,
    palma 250 gram miękka,
    mąka tortowa 2,5 szklanki,
    proszek do [pieczenia 1,5 łyżeczki,
    kakao 4 łyżki,
    olejek rumowy 4 krople,
    gruszki 8 sztuk mniejsze

    kruszonka: cukier 120 gram,
    mąka tortowa 150 gram,
    orzechy zmielone 3/4 szklanki,
    palma 150 gram miękka
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Gruszki pod kruszonką na kakaowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście 1. Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękki tłuszcz mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty, masa będzie grudkowata.

    .
  • Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście 2. Do masy wsypać, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, dodać olejek rumowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
  • Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście 3. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wierzch łyżką wygładzić, poukładać gęsto ćwiartki gruszek bez skórki i pestek.
  • Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście 4. Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę nie za grubą i posypać gruszki.
  • Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście 5. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić mocno, przed podaniem posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować