,, Golonki '' z kurczaka

4.5 (155 ocen)

  • 40 min

Idealne na niedzielny obiad lub święta

  • 40 min

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    0,5 kg pieczarek
    cebula
    sól, pieprz
    olej
    papryka słodka
    czosnek w proszku
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

,, golonki '' z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy drobno z cebulą i podsmażamy na oleju doprawiając solą i pieprzem. Z podudzi wycinamy kość. Następnie solimy, posypujemy czosnkiem oraz papryką. W otwory po kościach wkładamy pieczarki i spinamy wykałaczką na kształt golonki. I tak robimy z resztą. Układamy w rękawie jeden obok drugiego. Zapinamy rękaw i kładziemy w naczynie żaroodporne. Wlewamy 2 szklanki wody do naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 1,5 godziny

Porady

można podawać z frytkami, ale także idealne z ziemniakami, kaszą czy ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować