GOŁĄBKI W PANIERCE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gotowanie jest moją pasją, sprawia mi ogromną przyjemność. Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. Ten przepis jest kolejnym moim pomysłem, a właściwie zawsze muszę dodać coś od siebie:)

  • 60 min

Składniki:

  • - główka kapusty

    - 0,5 kg męsa mielonego wieprzowego

    - 2-3 szkl. ryżu

    - sól, pieprz, curry

    - smalec lub olej do smażenia

    - bułka tarta

    - 3 jajka

    - 3 łyżki mleka

    - kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gołąbki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Całą główkę kapusty gotujemy i zdejmujemy liście, tak by się nie rozpadły. W tym czasie gotujemy wodę z kostką rosołową na ryż. Musi być jej dwa razy tyle co ryżu. Ja zacznie się gotować wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy ok 15 min. Jak ryż będzie miękki zdejmujemy z ognia i dodajemy 1 płaską łyżeczkę curry, mieszamy. Mięso mielone mieszamy z ryżem, dodajemy sól i pieprz. Jeśli masa jest za sucha ja dodaje 1 łyżeczkę musztardy albo przecieru pomidorowego. Odcinamy końcówki liści kapusty(te twarde) i następnie wkładamy do każdego farsz i zwijamy gołąbki. Przekładamy wszystkie do dużego garnka, zalewamy wodą, tak żeby były przykryte. Gotujemy ok 15 min od momętu gotowania wody. Jeszcze ciepłe lub lekko ostygnięte panierujemy w rozkłuconych jajkach i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy z każdej strony ok 2 min. Muszą dobrze się zarumienić. Można je podać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. SMACZNEGO:)

Porady

Usmażone gołąbki, można przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać śmietaną rozkłuconą z jajkiem, posypać startym serem i zapiekać ok 30 min. w 180 stopniach. Jeśli, ktoś nie lubi curry, nie dodaje jej wcale.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować