Gołąbki w panierce

4.5 (162 ocen)

Kotlety, które smakują jak gołąbki. Super propozycja na obiad. Zaskocz swoją rodzinę nietypowymi gołąbkami.

Składniki:


  • 1/2 główki białej kapusty,
    500g mięsa mielonego,
    200g ryżu,
    1/2 szklanki mleka,
    1 kajzerka,
    2 jajka,
    bułka tarta do panierowania,
    1,5 łyżeczki soli,
    2/3 łyżeczki pieprzu,
    1/2 łyżeczki majeranku,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    szczypta ostrej papryki
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Gołąbki

Gołąbki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki w panierce 1. Kapustę drobno szatkujemy. Gotujemy ją kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzamy i studzimy.
  • Gołąbki w panierce 2. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kajzerkę moczymy w mleku. Do dużej miski wkładamy mięso, ryż, kapustę, odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy. Z masy forujemy płaskie, małe kotlety.
  • Gołąbki w panierce 3. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z sosem pomidorowym, na ciepło lub na zimno. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować