Galareta wielkanocna

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

niezastąpiona dekoracja stołu Wielkanocnego

  • 2 godz.

Składniki:

  • 40 dkg piersi z kurczaka
    włoszczyzna
    10 łyżeczek żelatyny (na 1 litr płynu)
    kukurydza konserwowa-puszka
    groszek konserwowy-puszka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka umyj po czym wrzuć do garnka. Zalej to wodą i gotuj na niewielkim ogniu dodając włoszczyznę oraz przyprawy. Mięso wyjmij z wywaru .
    Wywar przecedź na sitku przez gazę. Dodaj żelatyne, wymieszaj by dokładnie się rozpuściła.
    Marchewkę i mięso pokrój drobno w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego lub innej formy wsyp warstwę groszku, następnie kukurydzy, marchewki i mięsa. Zalej wszystko wcześniej przygotowanym wywarem. Wstaw do lodówki na kilka godz. w celu całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować