Wiosenna,wielkanocna galareta

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Warzywa i kabanosy zatopione w ziołowej galarecie.Mój pomysł na szybkie danie na wielkanocne śniadanie.Z sosem tatarskim lub innym smakuje wysmienicie.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Żelatyna (z bulionem i przyprawami (na litr wody)): 40 gramów
    - kabanosy (wieprzowe lub inne ulubione): 100 gramów
    - pomidorki cherry: 5 sztuk
    - papryka (czerwona,świeża,jędrna): 1 sztuka
    - pieczarki (plasterki,zblanoszowane lub pieczarki marynowane): 5 sztuk
    - oliwki (zielone): 8 sztuk
    - marchewka z groszkiem i kukurydzą (konserwowe/słoik): 300 gramów
    - szynka (gotowana): 6 plastrów
    - koperek (posiekany (dodajemy według uznania)): 1 pęczek
    - szczypiorek (posiekany): 2 łyżki
    - jajka (ugotowane na twardo): 2 sztuki
    - tymianek (suszony): 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wiosenna,wielkanocna galareta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy litr wody,wsypujemy żelatynę,mieszamy.
  • 2. Kabanosy kroimy na 1 cm kawałki.Jajka ugotowane na twardo kroimi w ćwiartki.Mieszankę kukurydzy,groszku i marchewki osączamy na sicie.Paprykę myjemy,usuwamy gniazdo nasienne,kroimy w kostkę.Szynkę kroimy na mniejsze plasterki.Zblanszowane pieczarki solimy.
  • 3. Wszystkie składniki zalewamy żelatyną,doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.Galaretę wstawiamy do lodówki na 120 minut.
  • ekspresowa wielkanocna galareta 4. Uwaga : do czasu przygotowania nalezy dodać czas oczekiwania (15+120 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować