Galareta drobiowa z piersi kurczaka

  • wyświetlono: 3802 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Smaczna zimna przekąska, która świetnie sprawdza się podczas domowych przyjęć.

pierniczkowo
  • 15min

Składniki

2 piersi z kurczaka
4 marchewki
40 g żelatyny w proszku
3 kostki rosołowe
2 litry wody

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

  • 1. Gotujemy w całości piersi z kurczaka w 2 litrach wody, marchewkami i 3 kostkami rosołowymi. Gdy mięso i marchewki się ugotują, wyjmujemy je i mierzymy ile mamy wywaru. Gdy nie ma 2 litrów wywaru, dolewamy wody, ponownie zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, a marchewkę kroimy w krążki. W salaterkach układamy mięso i marchewkę, następnie zalewamy wywarem i odstawiamy do przestudzenia. Po ostygnięciu galaretę wstawiamy do lodówki.

Porady

Gotową galaretę możemy przyozdobić według uznania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

galareta drobiowa

Komentarze

Podobne przepisy

Galareta z piersią kurczaka

Dodane przez: katarzynka455

Galareta z piersią kurczaka

Taka przystawka nie tylko smakuje...

Galareta drobiowa

Dodane przez: smak i uczucie

Galareta drobiowa

Galareta drobiowa to świetna przekąska...

Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

Dodane przez: Kasia_S

Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

podana w formie babki będzie pyszną...

Przekąska z piersi drobiowej

Dodane przez: PolskaGotuje

Przekąska z piersi drobiowej

Smaczna i pożywna przekąska z kurczaka...

Babka z pierski kurczaka

Dodane przez: Gosia123

Babka z piersi kurczaka

Pyszna galaretka z piersią kurczaka

galareta z kurczakiem

Dodane przez: monikaT83

Kolorowa galareta z kurczakiem

Pierwszy raz robiłam galaretę i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE