Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski. Zagnieść jednolite ciasto. Podzielić je na dwie części. Jedną część ciasta przełożyć do zamrażarki a drugą wyłożyć równomiernie na spód tortownicy o średnicy 18 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
MASA SEROWA
Ser homogenizowany, olej, cukier, cukier waniliowy, żółtko oraz budyń przełożyć do miski. Mikserem wszystko razem dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Masę serową wyłożyć na uprzednio wyłożone ciasto w tortownicy. Druga część ciasta wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na masę serową. Ciasto piec około 50 minut w 180 st C. Przed wyjęciem najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu dokładnie ostudzić.
Komentarze