Francuskie muffiny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuszczamy na patelni dwie łyżki masła, kroimy w kostkę cebulę, smażymy, kroimy w kostkę pieczarki i smażymy z cebulą. Dodajemy trochę soli, pieprzu do smaku.
Przygotowujemy w międzyczasie sos: dwie łyżki majonezu, łyżeczka musztardy i ketchup według upodobania mieszamy ze sobą. Smarujemy nim ciasto.
2.Ciasto kroimy w paski. Każdy osobno wkładamy do blachy na muffiny lub pojedynczych foremek. Na ciasto dajemy kawałek szybki, pieczarki i ser, a następnie zaklejamy od góry ciastem.
3.Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni wstawiamy muffiny i pieczemy ok. 15 minut. GOTOWE :óry ciastem.
Porady
Z dużego ciasta wyjdzie ok. 20 solidnych muffinek.
Komentarze