Francuskie muffiny z pieczarkami

4.48 (157 ocen)

  • 45 min

Francuskie ciasto w formie muffinek to świetny pomysł na obiad lub przystawkę.

  • 45 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie ze sklepu

    NADZIENIE:

    - 500 g pieczarek
    - duża cebula
    - masło
    - 10 plastrów szynki
    - 10 plastrów sera żółtego

    SOS:
    - majonez
    - ketchup
    - musztarda
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Francuskie muffiny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy na patelni dwie łyżki masła, kroimy w kostkę cebulę, smażymy, kroimy w kostkę pieczarki i smażymy z cebulą. Dodajemy trochę soli, pieprzu do smaku.

    Przygotowujemy w międzyczasie sos: dwie łyżki majonezu, łyżeczka musztardy i ketchup według upodobania mieszamy ze sobą. Smarujemy nim ciasto.
  • 2. Ciasto kroimy w paski. Każdy osobno wkładamy do blachy na muffiny lub pojedynczych foremek. Na ciasto dajemy kawałek szybki, pieczarki i ser, a następnie zaklejamy od góry ciastem.
  • 3. Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni wstawiamy muffiny i pieczemy ok. 15 minut. GOTOWE :óry ciastem.

Porady

Z dużego ciasta wyjdzie ok. 20 solidnych muffinek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować