flądra z grilla w marynacie cytrynowej

4.51 (162 ocen)

gotowe flądry wyjąć z piekarnika i mozna zajadać pyszna rybkę...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • flądra 2 większe, olej rzepakowy 1/4 szklanki, skórka z cytryny 1 cytryna, kucharek 1 łyżeczka, pieprz biały 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Grill

Flądra z grilla w marynacie cytrynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. marynatę z oleju, kucharka, pieprzu białego, przyprawy w płynie dobrze wymieszać, flądry umyte i oczyszczone zamarynować na kilka godzin - następnie wraz z marynatą ułożyć je na ruszcie
  • etap 2. piekarnik ustawić na grill z podmuchem i grillować w 210 C 30 minut - używam ruszt i talerz z mikrofalówki, ten sposób nie brudzi blachy piekarnika
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować