Flaczki z kotletów sojowych

4.41 (171 ocen)

  • 35 min

...

  • 35 min

Składniki:


  • 2 opakowania kotletów sojowych (po 100 g)
    pojedynczy filet z kurczaka
    2 l bulionu warzywnego
    marchewka
    1/3 dużego selera
    kawałek pora
    5 ząbków czosnku
    2 liście laurowe
    papryka czerwona
    2 łyżki majeranku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 ziarna ziela angielskiego
    łyżeczka ostrej papryki
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1/2 łyżeczki imbiru
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.41 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z kotletów sojowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W bulionie warzywnym ugotowałem kotlety sojowe (5 min) ,wyłowiłem ,ostudziłem i pokroiłem w paski. Marchew i seler obrałem i pokroiłem w słupki ,por w plasterki ,paprykę w paski ,czosnek w plasterki. Warzywa dodałem do bulionu ,w którym gotowały się kotlety razem z pokrojonym w paski filetem z kurczaka. Dodałem przyprawy i gotowałem dalej do miękkości warzyw. Następnie dodałem kotlety sojowe i przecier pomidorowy. Całość zagotowałem i doprawiłem pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować