Gulasz z soczewicy i kotletów sojowych

4.5 (158 ocen)

  • 3 godz.

Jesień a co z nia idzie pogoda dość kapryśna dlatego warto sie rozgrzewać szczególnie od środka, aromatyczny, pyszny gulasz wegetariański.

  • 3 godz.

Składniki:

  • dla 4 osób:

    1 szklanka soczewicy (połówek)
    1/2 szkl. łuskanego grochu
    10 kotletów sojowych
    1/2 cukinii
    6 pieczarek
    1/2 cebuli
    puszka pomidorów krojonych bez cukry
    rozmaryn, pieprz ziarnisty, chilli, kurkuma, liść laurowy, sól morska, pieprz ziołowy, czosnek
    olej rzepakowy do smażenia
    1/2 papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z soczewicy i kotletów sojowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch, soczewicę przygotowujemy wg przepisu na odwrocie opakowania. Kotlety sojowe zalewamy gorąca wodą z dodatkiem przyprawy rosołowej i moczymy az będą miękkie
  • 2. Cukinie w drobne plasterki, pieczarki w ćwiartki podsmażamy na oleju az się zarumieni, dodajemy pokrojona w paseczki paprykę i cebulę. i jeszcze chwile podsmażamy.
  • 3. Kotlety sojowe smażymy az będą miały chrupiąca skórkę, kroimy w plasterki.
  • 4. Do ugotowanej soczewicy dodajemy pomidory oraz podsmażone warzywa, kotlety sojowe i przyprawy, mieszamy i dusimy na bardzo słabym ogniu około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować